ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Toklu İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Başarıyı izleme ve geliştirme projesi kapsamında yapılan uçurtma şenliği, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve takım çalışması becerilerini geliştirirken, performanslarını belirli hedeflere göre izlemelerine ve değerlendirmelerine olanak tanır. Bu etkinlik öğrencilere geri bildirim sağlayarak gelişimlerini destekler ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunar.

BİGEP KASAMINDA DENEMEDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Mrt

Başarıyı izleme ve geliştirme  projesi kapsamında yapılan "hatırla bul" etkinliği, katılımcıların hafıza becerilerini ve dikkatlerini geliştirmeyi amaçlayan interaktif bir etkinliktir. Bu etkinlikte, katılımcılara belirli bir süre içinde gösterilen nesnelerin veya bilgilerin ardından, bu nesnelerin veya bilgilerin doğru sıralamasını hatırlamaları istenir. Ardından, doğru sıralamayı hatırlayan katılımcılar ödüllendirilir veya puan alırlar. Bu tür etkinlikler, bireylerin dikkatlerini toplama, belleklerini güçlendirme ve problem çözme becerilerini geliştirme açısından oldukça faydalıdır. Ayrıca, katılımcılar arasında rekabetin ve işbirliğinin teşvik edilmesiyle birlikte, eğlenceli ve motive edici bir öğrenme ortamı oluşturulabilir.

BİGEP KAPSAMINDA DENEMEDE DERCEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

BİGEP KAPSAMINDA DENEME

BİGEP KAPSAMINDA DENEMEDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Şbt

Matematiksel terimlerin mantığını anlamak amacıyla  BİGEP kapsamında MatTabu oyununu oynayan öğrencilerimiz öğrenmeyi eğlenceli hale getirdi.

BİGEP KAPSAMINDA DENEME

AYLIK BİGEP TOPLANTISI

KİTAP OKUMA SAATİ

Haz

2022-2023 Eğitim-öğretim yılında Viranşehir Toklu İmam-Hatip Ortaokulunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına yönelik faaliyetler kapsamında dönem içinde; öğrencilerimizin gerek görsel zekâsını gerekse işitsel zekâsını geliştirmeye yönelik okul teknoloji sınıfında çeşitli animasyonal filmler izletilerek ilgili zekâ alanlarının gelişiminde desteklemeler sağlanmıştır. Buna ek olarak öğrencilerimizin sosyal ilişkilerini güçlendirme ve paylaşım ruhunun geliştirilmesine yönelik olarak okulumuzda düzenlediğimiz pikniklerle onları psiko-sosyal anlamda güçlendiren çalışmalar yapılmıştır. Dersleri daha anlamlı hale getirmek için düzenlenen zekâ oyunları ve kısa bilgi yarışmaları da öğrencinin bilişsel zekâsını geliştirmesine faydalı olmuştur. Öğrencilerimize ek olarak öğretmenlerimiz özelinde düzenlenen Mardin gezisi, öğretmenlerimizin eğitim-öğretim yılı içinde motivasyonlarını yükseltici bir çalışma olmuştur; Mardin gezisi esnasında ziyaret edilen; Midyat Sokakları,Beyazsu,Mor Babriel Manastırı,Eski Mardin Sokakları...

Haz

8.sınıf öğrencilerimiz için lise tanıtım gezisi düzenlendi. Gezilen liselerde eğitim alan öğrencilerin de fikirleri alınarak tavsiyeleri dinlendi.

Haz

Hadisler,ayetler İslam tarihi ve kültürünün öğrenilmesi noktasında önemli bir kaynaktır. İnanan toplumların dini,kültürel,sosyal,ekonomik açıdan tarih boyunca nasıl olduğunun ve nasıl olması gerektiğini gösterir. Bu çalışmadaki amaç; öğrencilerin tüm bunları benimseyip İslam tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayarak bilinçlendirmektir.

May

Günümüz sorunlarından biri de çevre kirliliği ne yazık ki. Okulumuzda öğrencilerimiz kts programı doğrultusunda gönüllü olarak çevre kirliliğine dikkat çekip, çöp körlüğünü yenmek ve farkındalık oluşturmak adına çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.